+3 (806) 8760-03-10
+3 (807) 3178-07-02

Індійська кухня

07.12.2018

   

   

   Відпочинок в Кералі та на півдні Індії подарує вам можливість насолодитися індійською кухнею. В своїй більшості індійські страви вегетаріанські, 80% відсотків населення – вегетаріанці, але це не означає, що у туристів не має можливості поласувати смачним м’ясом, рибою та іншими смаколиками, ресторани Гоа надають досить поширене меню.

   Зазвичай індійці споживають дуже гострі страви і тільки для туристів вони готують більш лагідний варіант страв за спеціями. Найголовнішим продуктом в Індії залишається рис і карі. Кухня в Гоа також неможлива без цих інгридієнтів. Карі – це соус на основі кокосів і різноманітних спецій: часник, коріандр, імбир, тмин, куркума і перець чилі. Також популярні страви з бобів.

  

   Південь країни на протязі 450 років був під впливом Португалії і протягом часу кухня в Гоа поступово змінювалась. На сьогоднішній день індійська кухня наблизилась до смаків європейців: не така гостра, є багато страв з різних видів м’яса, навіть свинини. Їжа в Гоа здатна задовольнити будь-якого гостя. Найпопулярніші національні страви зі свинини: Vindaloo – це свинина в кислому соусі, Sarpotel – це дуже гостра страва зі свинячої печінки та серця, Leitao – молочне порося, Balchao – свиняче м’ясо в насиченому густому соусі. 

   Індійська кухня у вигляді Mutton Xacutti – смачна альтернатива страві з поросят. Це мариноване курча з лимонним соком, арахісом, перцем чилі та спеціями.

   Харчування в Індії викликає приємні враження у любителів морепродуктів. Риба і морепродукти здивують вас своєю різноманітністю і способами приготування.  Є страви Гоа з продуктами, які готують в рідкому карі, з овочами, на грилі, або в спеціальній печі Тангірі. На вас чекають величезні креветки, мідії, лобстери, краби, молюски та різні види риби.

   Індійська кухня насичена різними фруктами. Можна насолоджуватись смаком бананів, кокосів, яблук, динь, манго. Але неймовірне задоволення вам подарують найсмачніші фрукти: Alphonso, Fernandina, Malcorada.

   На курортах Гоа і в Кералі індійська кухня вас не обмежить в споживанні алкогольних напоїв. Рекомендуємо спробувати національні напої: Feni таToddy. Feni готується з соку кокосових пальм і горіхів кеш’ю. А також можна спробувати місцевий портвейн і пиво «Kingfisher».

   

 

 

 

 

 

.