+3 (806) 8760-03-10
+3 (807) 3178-07-02

Пік Адама

   На висоті понад 2200 м, є священне місце. Цю вершину назвали Пік Адама. В період повного місяця з грудня по квітень вона з’єднує всіх віруючих чотирьох релігій. Тисячі віруючих кожен рік підіймаються на гору, щоб доторкнутися до відбитку ступні, яку за легендою залишив Бог. Буддисти вважають, що відбиток залишив Гаутама Будда, індуїсти вирішили, що це слід Бога Шиви, мусульмани вірять, що це Адам вперше став на землю, а християни віддають перевагу одному з учнів Ісуса.

  

   До вершини вас розділяє 8,5 км, треба подолати 5000 сходинок з поручнями. Але стежки долають навіть похилого віку паломники. До того ж на шляху до вершини є майданчики для відпочинку, торговці пропонують напої та їжу, все працює цілодобово, а на стежці завжди сяють ліхтарі. Підйом може зайняти 3-5 годин, а якщо буде багато туристів, то в два рази більше. Тому, якщо ви бажаєте зустріти схід сонця, треба розраховувати час, підйом треба починати між першою та другою годинами ночі. Схід сонця на вершині гори – це захоплююче і вражаюче явище.

   Вхід на Пік Адама вільний. Дістатися в високий туристичний період можна без проблем з Канді на автобусі. Якщо ви вирішили їхати на потязі, обирайте станцію Hatton на маршруті Канді – Бадулла. Від Хаттона до селища Dalhousie приблизно тридцять кілометрів (саме в цьому селі ви знайдете  Пік Адама). Або скористайтеся допомогою автобусу чи тук-туку (10-15 $), або таксі – біля 20$.

Гарячi путiвки